SimOnly met iPhone op het T-Mobile netwerk

T-Mobile heeft in Nederland net zoals Vodafone en KPN een eigen netwerk. T-Mobile beschikt over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten. Dagelijks verwerkt het T-Mobile netwerk ruim 18 miljoen gesprekken en een hoeveelheid data die vergelijkbaar is met 2.000 films op dvd. Doordat de mobiele telefoon steeds meer als een kleine computer fungeert, zal het dataverkeer over het T-Mobile mobiele netwerk explosief groeien. In het eerste half jaar van 2010 investeerde T-Mobile een bedrag van tientallen miljoenen euro’s in de optimalisering en verdere uitbreiding van het netwerk. Alleen al in het 3G netwerk van T-Mobile groeide het aantal antenne-installaties met 1000 stuks.

T-Mobile & “T-Mobile”

Net zoals de andere telecommaatschappijen kan T-Mobile worden gezien als een “telecomprovider” en als een “netwerkaanbieder”. Naast T-Mobile “de telecomprovider” maken ook andere telecomorganisaties gebruik van het netwerk. Bij T-Mobile zijn de netwerkgebruikers Ben, Simpel en Tele2. Deze 3 organisaties zijn vaak nog scherper geprijsd dan T-Mobile zelf. Ook hier geld dat deze organisaties goedkoper kunnen aanbieden dan T-Mobile zelf doordat ze creatiever zijn in hun abonnementssamenstelling, de organisaties kleinschaliger zijn en hierdoor lagere kosten hebben.

Meer informatie over alle “T-Mobile”-providers en welk abonnement het beste bij jou past:

De T-Mobile download/upload snelheden

De door/via T-Mobile aangeboden downloadsnelheden variëren tussen 2 MegaBit Per Seconde (MBPS) en 7,2 MBPS. Welke van de beschikbare downloadsnelheden van toepassing is voor jou hangt sterk af van je abonnementsvorm en aanbieder af (Ben, Simpel, Tele2 en T-Mobile zelf). Net zoals bij de andere netwerkaanbieders geldt ook bij T-Mobile dat onze mening is dat 2 MBPS veelal ruim voldoende is. Alhoewel bij T-Mobile een wat hoger aantal MBPS geen kwaad kan i.v.m. de iets mindere ontvangst binnen gebouwen.

Voor de detail-liefhebbers; Vodafone en KPN maken gebruik van een 900 en 1800 MHZ frequentie en T-Mobile enkel van de 1800. Wat houdt dit theoretisch in? Dat de providers in open lucht even goed bereik hebben maar binnen gebouwen en huizen, daar is de 1800 frequentie iets slechter.

Alternatieve netwerkaanbieders

Wil je alternatieve mogelijkheden bekijken, op het netwerk van KPN en/of Vodafone? Bekijk dan de speciaal aangemaakte pagina’s voor deze twee netwerken. Op deze pagina’s vind je meer informatie en abonnementsmogelijkheden van bijvoorbeeld Telfort, Hi, Sizz, HollandsNieuwe en Youfone.

Stel je vraag / Reageren