Wat te verwachten van de iPhone 8

Nu aan het lezen
Wat te verwachten van de iPhone 8

De vraag die bij echte iPhone liefhebbers al een aantal weken door het hoofd spookt: Wat kunnen we verwachten van de iPhone 8? Ondanks het feit dat Apple hierover nog geen officiële uitspraken heeft gedaan, maar er gaan wel al vele geruchten rond. Hoe kan het ook anders met zoveel kenners én zoveel iPhone fans!

iPhone 8, wat kunnen we verwachten?

We verwachten dat Apple haar nieuwe iPhone 8 zal aankondigen op het Apple evenement in september. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement worden standaard alle nieuwe producten van het komende najaar onthuld, door niemand minder dan Apple CEO Tim Cook. We moeten dit dus nog even een maand in spanning afwachten, maar omdat we het niet kunnen laten willen we alvast met jullie delen wat we waarschijnlijk kunnen gaan verwachten van de iPhone 8.

De iPhone 8 belooft een totaal nieuwe smartphone te worden. De laatste jaren is er natuurlijk veel kritiek geweest op het weinig vernieuwende imago van Apple sinds de iPhone 6. 2017 belooft het jaar te worden van een ware revolutie: De iPhone 8. Dit gaat er gebeuren:

–        Apple stapt over naar het OLED-scherm
–        Draadloos opladen / Wireless charging
–        Introductie van Augmented Reality! (AR)
–        Van Touch ID naar gezichtsherkenning
–        Een geheel nieuw design: Wat betekent dat de home-knop zal verdwijnen.
–        Verbeterde camera: Dubbele cameralens in de camera en een dubbele frontcam

Wat is OLED

Apple zal naar verwachting met de iPhone 8 overstappen op een OLED-scherm. Dit scherm wordt gezien als de opvolger en de verbetering van het HD-scherm. OLED staat voor Organic Light Emitting Diode en is momenteel alleen nog te vinden in de Apple Watch. Een OLED-scherm zal mooie kleuren en een betere beeldkwaliteit leveren. Daarnaast gebruikt dit scherm geen achtergrondverlichting, wat gunstig is voor de gebruiksduur van de batterij (vooral bij donkere kleuren). Doordat dit achtergrondlicht niet meer nodig is, worden de kleuren dieper en donkerder. Daarnaast is een OLED-scherm ook nog een stukje dunner.

Hoe werkt draadloos opladen / wireless charging

Een andere upgrade die Apple aan de iPhone 8 doet, is dat de smartphone geschikt gemaakt is voor draadloos opladen, door middel van een draadloze oplader. Dit is een soort inductieplaat die je kunt gebruiken waar je maar wilt. Door je iPhone op dit apparaatje te leggen, laadt hij dan automatisch op. Hiervoor heb je dus geen stroom meer nodig. Hoe de techniek achter dit ‘inductieladen’ precies is ontwikkeld, blijft nog even in het gewis. Geruchten gaan dat alle iPhones die in 2017 zijn uitgebracht draadloos kunnen worden opgeladen wireless charging. Dit kan echter wel pas vanaf het moment dat de software iOS 11.1 op de markt komt, welke ook in dit najaar wordt verwacht.

Wat is AR?

AR staat voor Augmented Reality. Dit is een vrij nieuwe technologie die een verbinding biedt tussen de realiteit en de virtuele wereld. Je kunt dit zien als de reële wereld, met virtuele toevoegingen die je leven kunnen verrijken.

AR wordt tot stand gebracht met behulp van de software ARKit en iOS 11. AR kan ervoor zorgen dat je door de camera van je iPhone kijkt naar wat er zich achter jouw smartphone bevindt, met een virtueel voorwerp in beeld. Dit betekent voor navigatie dat je door je iPhone gewoon de weg ziet waarop jij rijdt, met een pijl in het beeld die aangeeft welke kant je op moet.

3D frontcamera en & Gezichtsherkenning i.p.v Touch ID

Ook de frontcamera van de nieuwe iPhone zal over Augmented Reality beschikken. Hiermee zal gezichtsherkenning, de opvolger van de Touch ID, tot stand worden gebracht. Het nieuwe scherm van de iPhone zal bestaan uit een volledig OLED-scherm met smalle randen. Dit betekent dat ook de fysieke homeknop verdwijnt. In plaats hiervan kan de 3D frontcamera jouw gezicht herkennen. Volgens Apple is deze manier van beveiliging een stuk beter, omdat een gezicht veel meer herkenningspunten heeft als een vingerafdruk. Het schijnt dat je iPhone je gezicht al kan herkennen terwijl hij nog op grote afstand ligt, bijvoorbeeld als hij op de tafel ligt. Vervolgens zal het scherm oplichten en komt er een virtuele homeknop in beeld. De camera op de achterkant van de iPhone 8 zal een kwartslag gedraaid zijn. Waarom dit gedaan is blijft nog even in het ongewis, maar het zal waarschijnlijk te maken hebben met de mogelijkheid tot AR. Het is in elk geval een ultieme innovatie

Het nieuwe design van de iPhone 8

Ook aan het design is flink gesleuteld. De iPhone 8 zal over een groot OLED-scherm beschikken met smalle randen. Er is geen plaats meer voor een fysieke homeknop, maar er is wel een uitsnede gemaakt voor de 3D frontcamera. De achterkant van de iPhone zal ook weer van glas zijn. Dit zou het draadloos opladen vergemakkelijken en daarnaast geeft dit natuurlijk een veel mooiere uitstraling.

Welke prijs gaat de iPhone 8 meekrijgen?

Ook gaan er natuurlijk al maandenlang geruchten over de prijs die de iPhone 8 zal krijgen. Door alle vernieuwingen die we net hebben besproken, kan het niet anders dan dat de nieuwe Apple iPhone een stuk duurder gaat worden. Volgens geruchten zal de prijs waarschijnlijk richting de 1200 zal gaan. Dit zijn echter speculaties en we zijn zeer benieuwd wat de Apple iPhone 8 ons uiteindelijk zal gaan brengen. 

We wachten met smart af tot het Apple evenement in September!

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
0%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren