Waarom kiezen voor een refurbished iPhone?

Nu aan het lezen
Waarom kiezen voor een refurbished iPhone?

Certified Refurbished iPhone kopenHet komt steeds vaker voor dat mensen kiezen voor een refurbished iPhone. Wil je één van de nieuwste smartphones, maar wil je niet de volle pond betalen? Dan is een refurbished smartphone interessant! Lees hieronder meer over een refurbished toestel. Waar moet je op letten?

Wat is refurbished eigenlijk?

Letterlijk vertaald betekent refurbished, gerenoveerd en dat is het in feite ook. Het is een gebruikte smartphone die terug wordt gebracht naar de fabrieksinstellingen. De smartphone wordt schoongemaakt, gerepareerd en technische gebreken worden verholpen. Het toestel wordt dus helemaal nagekeken en eventueel voorzien van nieuwe onderdelen, zoals een nieuwe behuizing, een nieuw scherm en een nieuwe batterij. De telefoon wordt opnieuw verpakt, meestal in de originele verpakking, met de bijbehorende spullen (zoals een adapter, USB-kabel, pinnetje, headset en handleiding) waardoor het lijkt alsof je een gloednieuwe smartphone hebt aangeschaft. Ook zit er een nieuwe garantietermijn op het toestel. Eigenlijk is het enige verschil met een nieuwe telefoon de prijs. Een refurbished of gereviseerde iPhone is namelijk goedkoper dan een nieuwe iPhone. Let op refurbished is niet hetzelfde als tweedehands. Een tweedehands toestel is niet schoongemaakt en gerepareerd wat bij een refurbished iPhone wel het geval is. Naast het feit dat het goedkoper is ben je als consument ook nog duurzaam bezig omdat het toestel gerecycled is. Bekijk op deze pagina meer over het revisie-proces van Apple.

Waar koop je een Refurbished iPhone?

Er zijn online diverse partijen die refurbished smartphones aanbieden. Toch zijn er verschillen, de toestellen zijn namelijk onder te verdelen in A en B klassen. Bij type B wordt de iPhone niet schoongemaakt of aan de buitenkant gerepareerd, maar worden alleen de technische mankementen verholpen. Ook kunnen een handleiding en/of andere toebehoren ontbreken. Een A-type ziet er aan de buitenkant redelijk goed uit, maar kleine gebruikssporen zijn vaak nog wel te zien. Bij de zogeheten “Certified Pre-Owned” modellen van Apple weet je zeker dat zowel de buitenkant en de binnenkant van de iPhone in perfecte staat zijn. Diverse partijen bieden deze toestellen aan, maar houd er wel rekening mee dat het niet altijd gaat om een totaal gerenoveerde iPhone. Uiteraard is het verschil tussen de toestellen te herkennen aan de prijs en de garantie. De garantietermijn kan verschillen van 3, 6 tot 12 maanden. Bij sommige aanbieders is het ook mogelijk om bij te betalen voor extra garantie.

Model
Opslag
Toestelstaat
Minuten
Data
Provider
Geen deals gevonden 🙁
Selecteer andere hoeveelheid opslag!
Gb
Bij
Bekijk deal
Geen deals gevonden 🙁
Selecteer alle providers!
Onbeperkt bellen & minuten & onbeperkt data Mb
p/m
contract maand(en)
Bekijk deal

Hoeveel goedkoper?

Hoe ouder de iPhone en hoe meer iPhones verkocht en gebruikt zijn, hoe goedkoper het refurbished toestel is. Is de iPhone nog maar net op de markt dan zijn er uiteraard nog geen goedkope, gebruikte iPhones verkrijgbaar. Het prijsverschil met een nieuwe iPhone kan soms wel oplopen tot €300,-.

Conclusie

Heb je interesse in een losse iPhone (zonder abonnement), maar vindt je een nieuwe iPhone te duur dan is een refurbished iPhone een goed alternatief. Het is voor een echte iPhone liefhebber leuk omdat het lijkt alsof je een spiksplinternieuwe iPhone in handen hebt terwijl het je niet zoveel heeft gekost. Let wel goed op de voorwaarden van de aanbieder, want deze kunnen erg verschillen.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
25%
Informatief
75%
Neutraal
0%
Gehad
0%
Nooit meer
0%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.