Betalen met je iPhone, Apple Pay komt er aan!

Nu aan het lezen
Betalen met je iPhone, Apple Pay komt er aan!

Apple Pay met je iPhoneTegenwoordig kunnen we alles met onze smartphone en natuurlijk nog net iets meer wanneer je de gelukkige eigenaar van een iPhone bent. Eigenlijk hebben we bijna niets anders meer nodig als we van huis gaan. Alleen nog je portemonnee, welke waarschijnlijk vol zit met bonnetjes, contant geld en talloze klanten- en kortingspassen. Hoe mooi zou het zijn als je kan betalen met iPhone ? Dit is zelfs een veiligere methode dan contactloos betalen met de pinpas. We horen al steeds vaker om ons heen dat dit mogelijk is met een Android-telefoon, maar betalen met de iPhone laat nog even op zich wachten. In dit artikel laten we je weten hoe het ervoor staat.

Wanneer kunnen we mobiel betalen met iPhone?

Mobiel betalen is al mogelijk met een aantal Android toestellen in combinatie met een NFC-simkaart. Echter willen we natuurlijk het liefst mobiel kunnen betalen met een iPhone, alleen al omdat iOS het veiligste besturingssysteem ter wereld is. Dit gaat ook zeker mogelijk worden in de nabije toekomst en de App die dit mogelijk gaat maken is zelfs al ontwikkeld.

Hoe werkt betalen met de iPhone?

Apple is druk bezig met het mogelijk maken van wereldwijd betalen met iPhone. Het is zelfs al mogelijk in meer dan 15 landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Rusland, China en Japan. Apple heeft betalen met iPhone nog niet in Nederland uitgerold. Wanneer dit zover is, heb je een app nodig om mobiel te kunnen betalen. Er zijn verschillende apps die dit mogelijk maken, dit zijn:

  • Apple Pay
  • Rabobank Wallet
  • ABN AMRO Wallet
  • ING Mobiel Bankieren app

De interessantste hiervan is voor iPhone gebruikers natuurlijk de Apple Pay app. Deze kun je koppelen aan je Wallet en deze wordt beveiligd middels het veilige iOS besturingssysteem. Daarnaast is deze bruikbaar voor klanten van iedere bank die zich bij Apple Pay aansluit. Hiervoor hoeven zij zelf geen speciale betaalapp te ontwikkelen. Hieronder vertellen we meer over betalen met Apple Pay en behandelen we ook de andere apps even kort.

Mobiel betalen met iPhone met Apple Pay

De app, Apple Pay zal het uiteindelijk mogelijk maken om te betalen met iPhone. Apple is bezig met de uitrol van deze betaalapp over de hele wereld, maar helaas is de app nog niet in Nederland beschikbaar. Wanneer deze app ook is Nederland is uitgerold zou je hem ook kunnen gebruiken voor je iWatch, iPad en Mac. Echter kun je met deze laatste twee niet terecht in winkels om mobiel mee te betalen, maar kun je er wel mee betalen in online webshops.

Hoe werkt Apple Pay?

De app werkt als volgt: Middels de Touch ID kun je de mobiel betaling uitvoeren bij alle mobiele pinapparaten. Dit is dus veiliger dan contactloos met de betaalpas, want hierbij hoef je niets te bevestigen. Iedereen kan met jouw pas bedragen tot €25,- contactloos afrekenen. Voor mobiel betalen werkt Apple samen met bedrijven zoals Visa, MasterCard en American Express zodat de app gebruikt kan worden voor ieder mobiel pinapparaat binnen Nederland. Je kunt Apple Pay gemakkelijk installeren door je pinpas of creditcard aan de betaalapp te koppelen. Op deze manier heeft Apple je bankgegevens zodat het gepinde geld van je rekening afgeschreven kan worden wanneer je betaald met je iPhone. De Secure-Element chip die vanaf de iPhone 6 in iedere iPhone zit verwerkt, zorgt voor beveiliging van alle informatie rondom je pintransactie en dus je bankgegevens.

Niet alle Apple iPhone’s zijn geschikt om mobiel te betalen, maar met de meeste iPhones die nu nog in omloop zijn kan dit wel. Namelijk met de:

  • iPhone SE
  • iPhone 6 en 6 Plus
  • iPhone 6S en 6S Plus
  • iPhone 7 en 7 Plus

Ook kun je betalen met de iPhone 5, 5C en 5S in combinatie met een Apple Watch.

Betalen met iPhone/Apple Pay in Nederland

Het is dus nog niet mogelijk in Nederland, maar zowel een grote groep gebruikers van iPhone als de Nederlandse banken staan hiervoor open. Rabobank, ING en ABN AMRO kunnen Android gebruikers al laten betalen via mobiel betalen en hopen hier ook spoedig iPhone gebruikers aan toe te kunnen voegen. Echter is het afhankelijk van Apple zelf wanneer dit gaat gebeuren. Betalen met iPhone is al wel mogelijk in de Europese landen Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje dus we verwachten dat Nederland binnen enkele jaren ook aan de beurt komt. Tot die tijd wachten we met smart.

Wat vind jij van dit artikel?
Heeft mij geholpen!
0%
Informatief
50%
Neutraal
25%
Gehad
0%
Nooit meer
25%
Over de schrijver
Dennis Toele

Direct vanaf de eerste lancering van de iPhone was ik gecharmeerd van de iPhone; het materiaal, de finesse en de ongekende (nieuwe) mogelijkheden van een “smartphone”. Omdat de abonnementsprijzen nogal uiteen liepen startte ik een eigen onderzoek en al snel begon iedereen mij te zien al “specialist”. Sindsdien draag ik bij aan Goedkoopste iPhone.nl.

Stel je vraag / Reageren